__________________________________________________________________________________________________________________________________
...............................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________________________

et in Arcadia ego"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Επισκέπτες τώρα

Πολιτισμός.....

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Αντίο Στρατηγέ και συμπατριώτη μας Αρκά Νικόλαε Αρμόνη από του Κάψια Μαντινείας που τόσο λάτρεψες και υπηρέτησες με την ανάδειξη των Σπηλαίων Κάψια

  ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ - ΝΙΚΟΣ ΑΡΜΟΝΗΣ, Ταξίαρχος Χωροφυλακής ε.α.  


Κύριον Π. ΑΪΒΑΛΗ
Σας γνωστοποιούμε τον θάνατο του Αρκάδος ΝΙΚΟΥ ΑΡΜΟΝΗ, Ταξιάρχου Χωροφυλακής ε.α. και Σας επισυνάπτουμε Νεκρολογία του εκλιπόντος στην περίπτωση που επιθυμείτε δημοσίευσή της. Για διευκόλυνσή Σας η Νεκρολογία επισυνάπτετε σε 2 μορφές (Word και PDF).
Εκ μέρους της Οικογένειας,
Μετά τιμής ο υιός,
Δρ Βασίλειος Αρμόνης
Παθολόγος-Ογκολόγος
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Την Τετάρτη 20.7.2015 έφυγε για το μεγάλο ουράνιο ταξίδι ένα εκλεκτό τέκνο της Αρκαδίας, ο ΝΙΚΟΣ ΑΡΜΟΝΗΣ, Ταξίαρχος της Χωροφυλακής ε.α.

Γεννήθηκε στο Κάψια Αρκαδίας το 1923 και ήταν το μεγαλύτερο από τα 3 αγόρια του Βασίλη και της Αθανασίας Αρμόνη. Έζησε πολύ φτωχικά παιδικά χρόνια, αλλά είχε πλούσια την αγάπη και τις συμβουλές των σοφών γονέων του.
Ολοκλήρωσε την γυμνασιακή του εκπαίδευση στο Γυμνάσιο Λεβιδίου το 1942.
Το 1943 γράφτηκε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του.
Το 1945, μέσα στην δίνη του Εμφυλίου Πολέμου που σάρωνε όλη την Ελλάδα, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Πατρίδας και κατετάγη στην Ελληνική Χωροφυλακή. Μετά την εκπαίδευσή του τοποθετήθηκε στην 1η γραμμή του πυρός, στον ηρωικό Σταθμό Χωροφυλακής Ιάσμου Ροδόπης, όπου διακρίθηκε μεταξύ των άξιων συμπολεμιστών του για την ανδρεία και τον ηρωισμό του. Για την πολεμική του δράση τιμήθηκε με Αριστείο Ανδρείας, Πολεμικούς Σταυρούς και διάφορα άλλα παράσημα και πολλές Εύφημες Μνείες.
Το 1951 νυμφεύθηκε την συμφοιτήτριά του στην Νομική Σχολή Αθηνών  Ελένη Δημητριάδη γόνο αρχοντικής οικογένειας των Σερρών, απέκτησαν 2 παιδιά, την Αθανασία και τον Βασίλη για τα οποία υπήρξαν υποδειγματικοί γονείς και ευτύχησαν να δουν 4 εγγόνια τα οποία υπεραγαπούσαν.
Υπηρέτησε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπου άφησε εξαιρετικό υπηρεσιακό έργο και πάρα πολλούς φίλους.
Αποστρατεύθηκε το 1975 με τον βαθμό του Ταξιάρχου και στην συνέχεια ανέπτυξε σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Χαλκίδα.
Μετά την αποστρατεία του, ήδη από το 1975, δραστηριοποιήθηκε σε πολλά επίπεδα για την ανάδειξη των Σπηλαίων του Κάψια, τα οποία τότε αγνοούσαν οι πάντες, ακόμα και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής. Για τον σκοπό αυτό, πραγματοποίησε πολλές έρευνες, φωτογραφήσεις και αναλύσεις και με το υλικό που συνέλεξε αρθρογραφούσε αδιαλείπτως στον Τύπο, συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να αναδείξουν τα Σπήλαια Κάψια, ενώ έκανε και πάρα πολλές παραστάσεις ενώπιον οποιασδήποτε Αρχής.
Παράλληλα, αγωνίσθηκε στο πλευρό των αποστράτων συναδέλφων του αναπτύσσοντας μεγάλη δράση υπέρ των Εθνικών Θεμάτων (Κύπρος, Βόρειος Ήπειρος), υπέρ των Πεσόντων στην εκτέλεση του Καθήκοντος και των Ορφανικών Οικογενειών των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και για την αποτροπή της καταλήστευσης των περιουσιακών στοιχείων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Οι αγώνες και το ήθος του εκτιμήθηκαν από το σύνολο των αποστράτων και από το 1995 ως το 2007, οπότε και αποσύρθηκε, εκλεγόταν αδιαλείπτως στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).
Το έργο του συνεχίζουν τα 2 παιδιά του, ο Βασίλης Αρμόνης, Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και στο University College Hospital του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και η Αθανασία Αρμόνη, Αρχιτέκτ,ων-Μηχανικός, Διευθύντρια στο ΓΕΑ.
 ~~~~~~~~
Η κηδεία του Ταξιάρχου ΝΙΚΟΥ ΑΡΜΟΝΗ έγινε το Σάββατο 23.7.2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάψια και η ταφή του έγινε στην αγαπημένη του πατρώα γη.

~~~~~~~~

* Και οι φίλοι σου Στρατηγέ μου από την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" που αγαπούσες και ήσουν για χρόνια ένας καλός μας συνεργάτης, σ' αποχαιρετούν για το μεγάλο σου ταξίδι. 
Αντίο Στρατηγέ και συμπατριώτη μας Αρκά Νικόλαε Αρμόνη από του Κάψια Μαντινείας που τόσο λάτρεψες, υπηρέτησες με την ανάδειξη των Σπηλαίων Κάψια.
Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη
Πάνος Αϊβαλής
εφημ. "Αρκαδικό Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου