__________________________________________________________________________________________________________________________________
...............................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________________________

et in Arcadia ego



"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Επισκέπτες τώρα

Πολιτισμός.....

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Καλό ταξίδι, Πάνο…





 Κυριακή, 2 Δεκέμβριος 2018


Έφυγε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών, ο δημοσιογράφος, εκδότης και συγγραφέας, Πάνος Αϊβαλής, παλιός συνεργάτης της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνταν από την επάρατο νόσο. 


Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 24.10.1955, ήταν παντρεμένος με την Καλλιόπη Βερνάρδου και απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τον Αποστόλη (1985), τον Αναστάσιο (1985), τον Οδυσσέα (1986) και την Αικατερίνη (1993). Οι γονείς του Σταύρος και Αθηνά, κατάγονταν από Μικρά Ασία και Αρκαδία (Καρύταινα) αντίστοιχα.  


Φοίτησε σε Δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο της Αθήνας. Το 1977 ξεκίνησε σπουδές Μαζικής Επικοινωνίας Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου στο MMC του Καναδά. Το 1974 άρχισε να εργάζεται σαν ελεύθερος συνεργάτης εφημερίδων, ξεκινώντας από τον “Ελληνικό Κόσμο”. Το 1975 ήταν στην “Ελεύθερη Θράκη” σαν πολιτικός ανταποκριτής και την επόμενη χρονιά στον “Ημερήσιο Κήρυκα” στη Λάρισα. Την ίδια χρονιά ήταν συντάκτης για θέματα τουρισμού στον “Βαλκανικό Κόσμο”, αρχισυντάκτης στα “Μαντινειακά Νέα” και συντάκτης στο περιοδικό “Οπτικοακουστική”. Το 1977 άρχισε να γράφει στον Καναδά στην “Ελληνοκαναδική Εβδομάδα”, στον “Ελεύθερο Τύπο” και στον ραδιοφωνικό σταθμό “Greek Canadian Radio Station”. To 1981 εργάστηκε στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Λουξεμβούργο. Το 1986 έγινε συντάκτης στα “Ρεθυμνιώτικα Νέα” και το 1987 έγινε υπεύθυνος των εκδόσεων “Αρκάδων Συγγραφέων” και των εκδόσεων “Αϊβαλή”. 


 Ήταν υπεύθυνος της έκδοσης “Αρκαδικό Βήμα” (πρώην “Λούσιος”) που μετρά 30 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας (έτος ίδρυσης 1988), με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων, αρθρογράφος στην οικονομική εφημερίδα “Εν Αθήναις” και εκδότης του περιοδικού “Ύφος”, το 13ο τεύχος του οποίου επιμελήθηκε η σύζυγος του Π. Αϊβαλή, Πόπη Α. Βερνάρδου, ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πατέρα της, Αναστάσιο Α. Βερνάρδο και περιλαμβάνει φιλοσοφικά και νομικά δοκίμια του ιδίου, καθώς επίσης και κείμενα ανθρώπων που γνώριζαν τη ζωή και το έργο του. 


Το 1990 άρχισε να διδάσκει “Εφαρμοσμένη Δημοσιογραφία” στην σχολή ΑΚΠΕΣ-ΛΟΓΟΣ, ενώ το 1996 έγινε αρχισυντάκτης στα “Πρωινά Νέα της Αρκαδίας”. Υπήρξε φίλος της Βλαχέρνας και επί σειρά ετών τυπογράφος των τοπικών εφημερίδων “Τα νέα των Βλαχερναίων” και “Τα Μαντάτα του Μπεζενίκου” και δημιουργός πολλών αρκαδικών blogspot. 


Έχει γράψει επιμύθιο για τον Νίκο Γκάτσο, μονογραφία για την “Ιστορία του Αρκαδικού Τύπου” και το βιβλίο “Ραδιοφωνικές Συνομιλίες”, ενώ για τη δράση του έχει αποσπάσει αρκετές τιμητικές διακρίσεις, όπως Δίπλωμα Τιμής από την Παγγορτυνιακή Ένωση, τον Πατριωτικό Σύλλογο Άνω Καρυωτών “Ο Λύκαιος Δίας” και το Σύλλογο Απανταχού Πρασινιωτών Γορτυνίας για την συμβολή στην ενημέρωση των Απανταχού Αρκάδων και Δίπλωμα Τιμής από τον Δήμο Τρίπολης. 


Υπήρξε μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος, της Ένωσης Συντακτών Πολιτιστικών Περιοδικών, της “Aρκαδικής Ακαδημίας και μέλος της Εταιρίας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών. 


Τον Πάνο Αϊβαλή είχαμε τη χαρά, κατά το παρελθόν, να τον έχουμε στο δυναμικό της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, με δική του εκπομπή λόγου και αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που τον γνωρίσαμε, γιατί ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος, αδαμάντινος χαρακτήρας, εξαίρετος φίλος και συνεργάτης και είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον αναπάντεχο και αδόκητο χαμό του.

 Η σύζυγός του τον αποχαιρέτισε για τελευταία φορά, μέσω facebook, γράφοντας: 






Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε κουράγιο στην οικογένεια και τους οικείους του για την απώλειά του. 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον δεχτεί στην αγκαλιά του… 
Καλό ταξίδι, Πάνο… 
Καλό παράδεισο, Πάνο μας…  

Πηγή: https://www.drt915.gr/kalo-taxidi-pano/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου