__________________________________________________________________________________________________________________________________
...............................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________________________

et in Arcadia ego"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Επισκέπτες τώρα

Πολιτισμός.....

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» Πλατεία Καρύτση, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του διεθνούς κύρους Αρκάδα Καθηγητή Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ κ. Τζον Αντον {Ιωάννη Αντωνόπουλος με πρωτοβουλία του επίσης διεθνούς κύρους Αρκάδα Καθηγητή Πανεπιστημίου στην Ελλάδα και ΗΠΑ κ. Δημητρίου Ανδριόπουλου. 
Για τον Καθηγητή Αντον και το έργο του μίλησαν οι Καθηγητές κκ Δ. Ανδριόπουλος, Βασίλειος Κύρκος, Αλ. Μπακόπουλος και οι Καθηγήτριες κκ Μαρία Μαντούβαλου και Δήμητρα Σφενδόνη-Μέτζου. 
Επίσης, η Δημοσιογράφος κα Ρίτσα Μασούρα ως Συντονίστρια. Πολλοί Αρκάδες παρέστησαν στην εκδήλωση μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Εταιρίας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών κ. Ηλίας Στασινός, η Πρόεδρος των Αρκάδων Βριλησσίων κα Νέλλη Ιωαννίδου, ο Αντιπτέραρχος και Συγγραφέας κ. Πολύβιος Μαργιάς, ο συγγραφέας κάπταιν-Νίκος Κωστάρας, ο Καθηγητής του Ινδιανάπολης κ. Π. Καραφωτιάς κ.ά. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΓΚΑΤΣΟΣ» 
του Δημήτρη Παπαφράγκου

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στην κατάμεστη από εκατοντάδες κόσμο αίθουσα τελετών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βριλησσίων, πραγματοποιήθηκε η παρουσία του πολύ αξιόλογου βιβλίου του εκλεκτού Αρκάδα εκπαιδευτικού κ. Δημήτρη Παπαφράγκου για τη ζωή και το έργο τού παγκοσμίου κύρους Αρκάδα Ποιητή και Στιχουργού ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ με τίτλο «Ενας Αιώνας Γκάτσος». Η ωραία από κάθε άποψη εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Αρκάδων Βριλησσίων, άξια Πρόεδρος του οποίου είναι η γιατρός, τ. Διευθύντρια στο ΚΑΤ κα Νέλλη Ιωαννίδου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Βριλησσίων του οποίου Πρόεδρος είναι ο επίσης άξιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Δημητρίου. Συντονιστής ήταν ο γνωστός συγγραφέας Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Παπασπηλίου αρκαδικής καταγωγής. Τελετάρχης ο πολύ άξιος νέος Δημοτικός Σύμβουλος και Γ. Γραμματέας του Συνδέσμου, Αρκάς, κ. Ιωάννης Πισσιμίσης. 
Για το βιβλίο και το Γκάτσο μίλησαν ο κ. Παπασπηλίου και ο πολύ γνωστός ποιητής και δημοσιογράφος κ.Δημήτρης Ιατρόπουλος, επίσης αρκαδικής καταγωγής, που γνώριζε το Γκάτσο προσωπικά και αναφέρθηκε σε άγνωστές πτυχές του βίου του. Ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα του Γκάτσου σε μουσική ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. Eρμηνεύτρια του έργου του Γκάτσου ήταν το μεγάλο αρκαδικό αστέρι ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ. Επίσης ο Νίκος Καραγιάννης, η Ζανέτ Δεσποτίδου, και ο Κωνσταντίνος Παπάς. Την καλλιτεχνική διεύθυνση (και στο πιάνο)είχε η γνωστή καλλιτέχνις κα Χριστίνα Ασημακοπούλου. Στο βιολί ο Χρήστος Ζαραλής, στο Κόρνο ο Δημήτρης Κωστής και στο Ακορντεόν ο Σπύρος Κωστής. Χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Ιωαννίδης. Η εντυπωσιακή εκδήλωση έκλεισε με ευχαριστίες του άξιου θερμών συγχαρητηρίων συγγραφέα κ. Παπαφράγκου και με δεξίωση.
Παν. Καρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου