__________________________________________________________________________________________________________________________________
...............................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________________________

et in Arcadia ego



"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Επισκέπτες τώρα

Πολιτισμός.....

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Όλοι εμείς που ζούμε στη Τρίπολη προσδοκούμε ένα καλύτερο μέλλον για τη πόλη μας


Τρίπολη 01/11/2011


ΤΟ «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»


Όλοι εμείς που ζούμε στη Τρίπολη προσδοκούμε ένα καλύτερο μέλλον για τη πόλη μας και αγωνιζόμαστε ειλικρινά με όλες μας τις δυνάμεις μας να το επιτύχουμε.

Το πρόβλημα είναι πως ορίζεται το «καλύτερο». Πολλές φόρες φαίνεται ότι το «καλύτερο μέλλον της πόλης» σχετίζεται με προσωπικές φιλοδοξίες και συντεχνιακές επιδιώξεις, το γενικό συμφέρον, ίσως, υποτάσσεται σε ιδιοτελείς σκοπούς .

Στον εμπορικό σύλλογο προσπαθούμε να ξεπεράσουμε ένα στενό συντεχνιακό ορίζοντα. Επιδιώκουμε να καταθέσουμε προτάσεις που προάγουν τη ποιότητα ζωής στη πόλη και βάζουν θεμέλια για μια προοπτική με αντικειμενικά και ορθολογικά κριτήρια. Με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 δεχόμαστε, ως είθισται, επισκέψεις υποψηφίων και διατηρούμε ένα ζωντανό διάλογο μαζί τους και εκθέτουμε τα αιτήματά μας .

Ζητάμε ένα γενικό πολεοδομικό σχέδιο που θα αποτελέσει καταστατικό χάρτη της προόδου και θα στηρίξει την ανάπτυξη .

Ζητάμε την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης .

Ζητάμε τη προβολή της Τρίπολης με σύγχρονα επικοινωνιακά μέσα.

Ζητάμε τη καλοσχεδιασμένη οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σαν δείκτη υψηλής αισθητικής και προόδου

Δεν συμφωνούμε με τη τακτική «μπαζώνουμε τρύπες» δηλ. αντιμετωπίζουμε

αποσπασματικά τα θέματα που εγείρονται στο δρόμο μας

Κατανοούμε ότι ο ρόλος μας στα κοινά είναι σημαντικός.

Ξέρουμε πως πρέπει να υποτάξουμε το κοντόφθαλμο συμφέρον μας στη κοινή πορεία της πόλης γιατί έτσι τελικά εξυπηρετούμε μακροπρόθεσμα και τις δίκες μας επιδιώξεις .

Με αυτό το σκεπτικό είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε διάλογο, να παρεμβαίνουμε με προτάσεις, να δεχόμαστε κριτική.

Ο διάλογος που επιδιώκουμε δεν περιορίζεται στην προεκλογική περίοδο. Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με τις εκλεγμένες αρχές του τόπου μας, για να υπηρετήσουμε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του κλάδου μας και όλων των συμπολιτών μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Γενικά για να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στη πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου