__________________________________________________________________________________________________________________________________
...............................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________________________

et in Arcadia ego



"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Επισκέπτες τώρα

Πολιτισμός.....

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου των αναγνωρισμένων μνημείων Γέφυρας και Στάσης Μάναρη, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μαναριωτών και συνδιοργανωτή το Δήμο Τρίπολης - την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012, στις 10 το πρωί


ΓΕΦΥΡΑ ΜΑΝΑΡΙ



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                    
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ                                                       
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                
Ταχ.Δ/νση : Λαγοπάτη και Αταλάντης                                                             
Ταχ. Κώδ. : 22100, Τρίπολη                                           
Τηλ. :         2713-600407                                              
Fax :          2710-234673                                                                                                                                                  
E-mail :      smyrniotis@neatripoli.gr



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο πρόγραμμα του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΙ « Καθαρίζουμε την Ελλάδα, ομορφαίνουμε την Ελλάδα» εντάχθηκε ο καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου των αναγνωρισμένων μνημείων Γέφυρας και Στάσης Μάναρη, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μαναριωτών και συνδιοργανωτή το Δήμο Τρίπολης.
Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 ,ώρα 10:00.
Σημείο συνάντησης η Γέφυρα Μάναρη.
Καλούνται όλοι οι συμπατριώτες να συμμετάσχουν. Η εθελοντική αυτή συμμετοχή και προσφορά είναι η έμπρακτη απόδειξη της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας του καθενός μας , της αγάπης αλλά και της εκπλήρωσης του χρέους μας προς τον τόπο μας.

                                                                            Οι Διοργανωτές


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το ΟΡΑΜΑ των Μαναριωτών όπως εκφράστηκε την τελευταία δεκαετία από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μαναριωτών και το ρέκτη  προέδρου του κ. Παναγιώτη Σιουμπέκο και μεταδόθηκε όχι μόνο στα γύρω χωριά αλλά και στην Αρκαδία και ευρύτερα και αφορά στη Γέφυρα  και τη Στάση Μάναρι βρίσκεται κοντά στην πραγμάτωσή του.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Λίθινη, θολωτή και την μοναδική καμπυλωτή Λίθινη γέφυρα της Ελλάδος μήκους 117μ. και ύψους 22μ. με οκτώ κάμαρες και τη στάση Μάναρι, δυο πραγματικά κομψοτεχνήματα κατασκευής του 1896.
 Η προσπάθεια άρχισε με  την ανεύρεση και αποκάλυψη των στοιχείων τους, την προβολή και αναδειξή τους και το χαρακτηρισμό τους ως μνημείων, την εκπόνηση μελέτης φωτισμού τους. από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου και την έγγραφη συγκατάθεση όλων των εμπλεκόμενων Φορέων και Υπηρεσιών για το φωτισμό τους.
Πρόσφατα κατατέθηκε πλήρης φάκελος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με αίτημα την ένταξη σε σχετικό πρόγραμμα και τη χρηματοδότηση του για την υλοποίηση του φωτισμού τους.
Παράλληλα απευθύνεται το ίδιο αίτημα σε ιδιώτες χορηγούς ή σε εταιρίες με ευαισθησία στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
Είναι μια μακροχρόνια, επίπονη και επίμονη προσπάθεια  με αλληλογραφία εκατοντάδων σελίδων που έχει προβληθεί ποσό από τα αρκαδικά μέσα ενημέρωσης όσο και από τα πανελλαδικής  εμβέλειας.
Τα παρακάτω στοιχεία και έγγραφα που περιέχονται στο φάκελο καταδεικνύουν του λόγου το αληθείς:


4scan0001.jpg
4scan0002.jpg
4scan0003.jpg  
4scan0004.jpg  
4scan0005.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου