__________________________________________________________________________________________________________________________________
...............................................................* ειδήσεις * νέα * ρεπορτάζ *έρευνα σύγχρονων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων *
___________________________________________________________________________________________________________________________________

et in Arcadia ego



"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Επισκέπτες τώρα

Πολιτισμός.....

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΨΙΑ....



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 31/10/2011 



Κυρίες και κύριοι τα σπήλαια του Κάψια είναι στην κυριολεξία ένα δώρο της φύσης για την ευρύτερη περιοχή. Ένα δώρο που μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική, πολιτιστική, και κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής.

Μετά από πολύχρονη καθυστέρηση εξ αιτίας της αδιαφορίας των τοπικών αρχών και της κεντρικής διοίκησης, επιτέλους τα σπήλαια άνοιξαν για το κοινό πριν από έναν χρόνο περίπου. Άνοιξαν έχοντας θαυμάσιες προοπτικές και υψηλή επισκεψιμότα..
Όμως αυτά τα πολύ αξιόλογα σπήλαια αντιμετώπισαν την μεθοδευμένη απαξίωση για να στρωθεί ο δρόμος του ξεπουλήματος σε ιδιώτες.
Μερικά στοιχεία αυτής της απαξίωσης είναι:
-Η έλλειψη οποιασδήποτε διαφημιστικής προβολής.
-Η έλλειψη (αν είναι δυνατόν!) και πινακίδων στην ευρύτερη περιοχή που να δείχνουν που είναι τα Σπήλαια.
-Η ανυπαρξία χώρου αναμονής και αναψυχής έξω από τα Σπήλαια.
-Η έλλειψη θέρμανσης στους όποιους χώρους διατίθενται.
-Η κακή ηλεκτρολογική εγκατάσταση.
-Η έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στους εργαζόμενους στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο των Σπηλαίων που δημιουργεί πρόβλημα ασφάλειας.
-Εντελώς ενδεικτικό της απαξίωσης, είναι το γεγονός ότι ούτε καρέκλες δεν διαθέτουν οι εγκαταστάσεις των Σπηλαίων και χρησιμοποιούν κάποιες μεταχειρισμένες που τις έδωσε επιχειρηματίας της περιοχής.
Από την έναρξη λειτουργίας τους υπάρχουν πέντε εργαζόμενες στα Σπήλαια, το ελάχιστο κατά την γνώμη μας προσωπικό για την ομαλή λειτουργία των Σπηλαίων, που ασχολούνται με την έκδοση εισιτηρίων, την ξενάγηση και την καθαριότητα, πληρώνοντας μάλιστα από την τσέπη τους τα υλικά καθαριότητας. εξίσου αναγκαίος εκτιμάμε ότι είναι και ο έκτος εργαζόμενος με διαφορετικά καθήκοντα.
Εγκλωβισμένοι σε μια συμπαιγνία Δήμου Τρίπολης, Κοινωφελούς επιχείρησης, (ΚΕΔΗΤ) και ιδιώτη επιχειρηματία, οι εργαζόμενοι Σπηλαίων εργάζονται άλλοτε σαν προσωπικό του Δήμου, άλλοτε σαν προσωπικό του ιδιώτη εργολάβου, άλλοτε χωρίς καν σύμβαση, απλήρωτοι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πιστεύω και για κάποιες περιόδους ανασφάλιστοι.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι έχουμε καραμπινάτη περίπτωση μαύρης-κατάμαυρης εργασίας και ο καθένας μας ας αναλογισθεί τις ευθύνες του.

Από το απόγευμα της Παρασκευής 21/10 οι εργαζόμενοι είναι χωρίς δουλειά, και τα σπήλαια είναι κλειστά γιατί τα κλείδωσε ο κ. Κοκκινάκος. (το δήλωσε ο ίδιος).

Όσα ισχυρίζεται από κει και πέρα ο κ. Κοκκινάκος αποτελούν αθλιότητες που επιβεβαιώνουν τις μεθοδεύσεις απαξίωσης των Σπηλαίων και απόλυσης του προσωπικού.

Πως ερμηνεύετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι τη δήλωση στα ΜΜΕ ότι οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να εργασθούν όταν τα Σπήλαια κλειδώθηκαν και ο εντολοδόχος του Δήμου εργολάβος πήρε εντολή να απολύσει το προσωπικό;

Τα Σπήλαια από έλλειψη προσωπικού είναι κλειστά όπως ψευδέστατα αναφέρει μια μικρή πινακίδα στην είσοδο των Σπηλαίων ή από την απόλυση του προσωπικού;

Μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται η δήλωση ότι ενημερώθηκαν οι επισκέπτες για το κλείσιμο , αφού καθημερινά φθάνουν επισκέπτες και βρίσκουν τα σπήλαια κλειστά.

Και το Σάββατο 22/10 και πολύ περισσότερο την Κυριακή 23/10 πήγαν επισκέπτες με ΙΧ και πούλμαν αλλά το προσωπικό που πήγε στο χώρο δεν μπόρεσε να τους εξυπηρετήσει με τα Σπήλαια κλειδωμένα.

Το τετραήμερο 27 έως 30/10 που η επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή έκανε ρεκόρ τα σπήλαια ήταν κλειστά.

Με δημόσιες δηλώσει του στις 25 και 26/10 ο κ. Δήμαρχος είπε ότι αποφασίστηκε τα Σπήλαια να λειτουργήσουν με προσωπικό από το Δήμο.

πολύ θα θέλαμε να μάθουμε που και πότε αποφασίστηκε αυτό. Το Δ.Σ. δεν έχει πάρει τέτοια απόφαση ούτε η ΚΕΔΗΤ έχει εισηγηθεί κάτι τέτοιο.

Απευθυνόμαστε στους δημοτικούς υπαλλήλους που κατά τον κ. Δήμαρχο πρόκειται να στελεχώσουν τις υπηρεσίες των Σπηλαίων, να τους πούμε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να δεχτούν, για λόγους εργατικής αλληλεγγύης, τις θέσεις που τους προσφέρονται για να απολυθούν άλλοι εργαζόμενοι, αλλά να αναλογισθούν το εργασιακό τους μέλλον όταν θα δοθούν τα Σπήλαια σε ιδιώτες, γιατί είναι βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί. Αυτό που δεν είναι καθόλου βέβαιο είναι ότι θα υπάρχουν οι θέσεις τους στον Δήμο όταν θα ξεπουληθούν τα Σπήλαια και βέβαια η επόμενη θέση τους θα είναι αυτή της εργασιακής εφεδρείας και της απόλυσης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ του ΛΑΟΣ και των λοιπών προθύμων προετοιμάζει την παράδοση της διαχείρισης των υδάτων και των απορριμμάτων στο κεφάλαιο για να κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΤ και την καθαριότητα είναι ήδη στο στόχαστρο της εργασιακής εφεδρείας και θα ακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι άλλων τομέων της τοπικής διοίκησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά το αυτονόητο!

Ζητάμε τη νομιμοποίηση της εργασίας των εργαζομένων στα Σπήλαια, να μην χάσει κανένας τη δουλειά του.

Η πρότασή που ζητάμε να μπει σε ψηφοφορία είναι:

-Τα Σπήλαια να λειτουργήσουν εφεξής σαν υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης.

-Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει την ένταξη των εργαζομένων στο προσωπικό του Δήμου.

-Να γίνει ουσιαστική αναβάθμιση των Σπηλαίων.

Η υλοποίηση αυτής της απόφασης είναι η οριστική λύση.

Σαν παράταξη θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και μέσα από το Δήμο Τρίπολης.

Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι, συνολικά ο ελληνικός λαός έχει τη δυνατότητα να βγάλει συμπεράσματα.

Να ενισχύσει την κοινωνική συμμαχία, να συμπαραταχθεί με το ταξικό κίνημα ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου, τα κόμματα που το υπηρετούν και τα στηρίγματά τους στην τοπική Διοίκηση.